Publicarea pe internet,public a tuturor cheltuielilor public

Publicarea pe internet,public a tuturor cheltuielilor public

Orice achizitie publica sa fie facuta transparent:sa fie publicat pe internet cat a costat,de la cine a fost cumparat serviciul/bunul achizitionat.Sa se publice inainte de a fi achizitionat toate aceste informatii.

Points

Vom putea vedea si cenzura atunci cand se produc abuzuri pe banul public

Existența informației nu este suficientă, trebuie făcut în timp un sistem care să permită identificarea personală a oamenilor din spatele firmelor. Ar putea fi ceva, dacă în timp s-ar centraliza:alocarea adițională de fonduri,respectarea termenelor inițiale,calitatea lucrării realizate.Ar putea fi scoase în evidență acele firme care fac lucrări de calitate în timpii promiși cu costurile promise, și marginalizarea acelor firme care nu respectă criteriile. Și totul legat de CNP-ul acționarilor.

Bogdan,Richard Si vom avea 20 milioane judecati pentru aceste costuri? Cum se v.a lua decizia finala? Cum ar trebui construit acest controlling process in care verdictul final ar veni de la societea civila in opinia voastra.

nu sunt de acord..societatea civila nu are timpul necessar pentru aceste verificari. ACeaste verificari trebuie sa ramanan in responsabilitatea oamenilor alesi...in care trebuie sa avem incredere daca Le acordam votul nostru.

Societatea civila isi face timp sa faca verificarile necesare. Am vazut ce se intampla cand verificarile raman in responsabilitatea oamenilor alesi, in care chipurile ar trebui sa avem incredere.

Te inseli Marinela, tanti Nuti de la 3 care sta pe geam toata ziua are timpul necesar sa verifice tot, cum verifica si cine intra si iese din bloc. Daca tu nu poti, are cine sa faca asta.

Ideea este bună, dar nu respectă criteriile necesare unui obiectiv realizabil, fiind prea generală. Existența informației nu este suficientă, trebuie făcut în timp un sistem care să permită identificarea personală a oamenilor din spatele firmelor. Ar putea fi ceva, dacă în timp s-ar centraliza adițional informații despre fiecare contract: alocări adiționale de fonduri, respectarea termenelor inițiale, calitatea lucrării realizate. Astfel, ar putea fi scoase în evidență acele firme care fac lucrări de calitate în timpii promiși cu costurile promise, și marginalizarea acelor firme care nu respectă aceste criterii. S-ar putea impune în timp criterii de participare la licitații ca firma să nu fie în ultima treime a unui astfel de top (sau să aibă niște parametri minimi referitori la respectarea termenelor, a finanțării inițiale și a calității).

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information